Loading...
Gadget by w2pro

ဟမ္ဘာဂါ သို႔မဟုတ္ ခ်စ္ကင္းဘာဂါ


ေခ်ာရဲ႕ ပိုစ္ေလးထဲကို ဝင္ဖတ္ေတာ့ စီေဘာက္စ္မွာ စာဖတ္သူ မိတ္ေဆြတစ္ေယာက္က ေခ်ာကို ဟမ္ဘာဂါ လုပ္နည္းေလး ေမးေနတာကို ေတြ႔ခဲ့တယ္။  ဒီကေန႔မနက္ အိမ္မွာလည္း ေကာ္ဖီခ်ိန္ ဘာဂါလုပ္စားဖို႔ရာ အစီ အစဥ္ရွိတာနဲ႔ ပို႔စ္ေလးတစ္ခု အျဖစ္အေကာင္အထည္ ေဖာ္လိုက္တာပါ။ အဆင္ေျပတဲ့အခါ စာဖတ္မိတ္ေဆြ မ်ား အားလံုး စမ္းသပ္လုပ္စားၾကည့္လို႔ ရတာေပါ့ေနာ္။ ဘာဂါကိုလုပ္စားၾကသူမ်ား တစ္ဦးနဲ႔ တစ္ဦးေတာ့ လုပ္နည္း လုပ္ဟန္ေလးေတြ တူခ်င္မွတူမွာပါ။ ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို စမ္းသပ္လုပ္ၾကည့္ၾကပါ။ အသုံး ျပဳ ၾကတဲ့ ပစၥည္းေလးေတြ စံုလင္တယ္ဆိုရင္ပဲ စားေကာင္းတဲ့ ဘာဂါတစ္ခုကို ရပါၿပီ။ ဟမ္(ဝက္ေပါင္ေျခာက္) နဲ႔လုပ္ ေတာ့ ဟမ္ဘာဂါ၊ ခ်စ္ကင္း(ၾကက္သား) နဲ႔လုပ္ေတာ့ ခ်စ္ကင္းဘာဂါ ေပါ့ေနာ္။ ဘာဂါ ၉လံုးလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ၂၀၀ ဂရမ္သံုးပါတယ္။

ေရွးဦးစြာ ေပါင္မုန္႔ဝိုင္းကို အလယ္မွ အလ်ားလိုက္လွီးထားပါ။


ၾကက္သားေတာက္ေတာက္စင္း ၾကက္ဥ ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္နီေတာက္ေတာက္စင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း ဂ်င္းရည္ ဆား ပဲငံျပာရည္ တို႔ထည့္နယ္ထားပါ။



ၾကက္သြန္အနီကို အဝိုင္းလိုက္ မထူမပါးလွီးပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ထုတ္ၿပီး မထူမပါးလွီးပါ သခြားသီးမထူ မပါးလွီး ဆလပ္ရြက္ကို အခ်ပ္လိုက္ ႏႊာၿပီးေရေဆးထားပါ။


ဘာဂါတစ္လံုးအတြက္ ၾကက္ဥတစ္လံုးႏံႈးနဲ႔ ေၾကာ္ရပါတယ္။ ေထာပတ္၊ ဒိန္ခဲေခၚ ခ်ီးစ္အျပားေလးေတြကို အသံုးျပဳတဲ့အတြက္ အဆင္သင့္ထားပါ။




ငရုပ္ခရမ္းခ်ဥ္ေဆာ့ အခ်ိဳေဆာ့တို႔ႏွင့္ မိုင္းရိုးနက္စ္ သည္အဓိကက်ပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတာ့ မိုင္းရိုးနက္စ္ကို မႏွစ္သက္ၾကတာမို႔ အသံုးမျပဳၾကပါဘူး။


ဒယ္ျပားႏွင့္အသံုးျပဳက ပိုၿပီးအဆင္ေျပပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ဒယ္အိုးပဲရွိတာမို႔ အဆင္ေျပသလိုပဲ အသံုးျပဳ လုိက္ပါတယ္။ ဒယ္အိုးတြင္ ေထာပတ္ထည့္ကာ ျခမ္းထားေသာ ေပါင္မုန္႔ကို တစ္ျခမ္း တစ္ဖက္စီ လွည့္၍ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ေအာက္ျခမ္းကို ဇြန္းျပားျဖင့္ ဖိျခင္းျဖင့္ ေပါင္မုန္႔ခ်ပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။ မဖိပဲထားလွ်င္ လည္း ရပါတယ္။ ကေလး လူႀကီး စားရလြယ္ကူေစရန္အတြက္ ျပဳလုပ္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။  ပန္းကန္ျပားအတြင္း သို႔ထည့္ထားပါ။ ၾကက္ဥကို အလံုးလိုက္ ေဖာက္ထည့္ေၾကာ္ၿပီး အလယ္ကို ေမႊလိုက္ပါ။ အခ်ပ္လိုက္ကို ပန္း ကန္ျပား တစ္ခုတြင္ထည့္ထားပါ။ နယ္ထားေသာ ၾကက္ေတာက္ေတာက္ကို ဒယ္အိုးတြင္ ေထာပတ္အနည္း ငယ္ထည့္ကာ ပံုပါတိုင္း တစ္ဒယ္တြင္ ၃ခ်ပ္ခန္႔ ထည့္ၿပီး မီးနည္းနည္းႏွင့္ေၾကာ္ပါ။ မီးမ်ားလွ်င္ အတြင္းသား မက်က္မွာ စိုး၍ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္တြင္ ထည့္လိုက္ပါ။




ေပါင္မုန္႔ျခမ္းေပၚတြင္ ဆလပ္ရြက္ အရင္ဆံုးတင္ပါ ၄င္းအေပၚမွာ ဒိန္ခဲ (ခ်ီးစ္အျပား) ထို႔ေနာက္ သခြားသီးဝိုင္း ၿပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥခ်ပ္ တစ္ခါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဝိုင္း ၾကက္သားျပား အေပၚမွ ၾကက္သြန္ဝိုင္းျပားတို႔ ကို အဆင့္ဆင့္ တင္ၿပီးလွ်င္ အေပၚမွ ငရုပ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ႏွင့္ အခ်ိဳေဆာ့ မိုင္းရိုးနက္စ္တို႔ကို ထည့္ကာ က်န္ေပါင္မုန္႔ဝိုင္းတစ္ျခမ္းကို အေပၚမွ တင္လိုက္ျခင္းျဖင့္ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေသာ ဟမ္ဘာဂါ သို႔မဟုတ္ ခ်စ္ကင္းဘာဂါကို ရပါၿပီ။




 ပန္းေသးေခါက္ဆြဲေလာက္ေတာ့ မျမန္ပါဘူး ဒါေပမယ့္ စမ္းလုပ္စားၾကည့္ၾကပါေနာ္။ ပစၥည္းရွာရလည္းလြယ္ ကူပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ႕ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္တို႔ကို မႏွစ္သက္လို႔ ဖယ္ၿပီးလုပ္သလို တစ္ခ်ိဳ႕ကေတာ့  မိုင္းရိုးနက္စ္ မႏွစ္သက္လို႔ ထည့္သံုးျခင္းမွ ေရွာင္ၾကပါတယ္။ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ မိမိႏွစ္သက္သလို လုပ္စားႏိုင္ ေစဖို႔ အေျခခံနည္းလမ္းေလး ေပးလိုက္ၿပီေနာ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
Print this post

Comments

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္စရာေလး အိမ္လည္လာရင္ လုပ္ေကၽြးေနာ္ အန္တီတင့္ေရ...:)

leo said...

အန္တီတင္႕...ဘာဂါလုပ္တာက စနစ္က်လိုက္တာဗ်ာ။ ေလ႕လာမွတ္သားသြားပါတယ္။

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...