Loading...
Gadget by w2pro

ျမန္ဆန္လြယ္ကူအသားရို႕စ္



ဒီကေန႔ေတာ့ အေၾကာင္းကိစၥမ်ားေျမာင္ေၾကာင့္ ရပ္ေဝးသို႔အလုပ္လုပ္ရင္း တစ္ကိုယ္ေရ တစ္ကာယ ခ်က္ျပဳတ္စားေနရတဲ့သူမ်ား၊ မိဘနဲ႔ေဝးေနၿပီး ေရျခားေျမျခားမွာ အလုပ္သြား ေက်ာင္းသြား လုပ္ေနရသူေတြ အတြက္ ရည္ရြယ္ၿပီး ျမန္ဆန္ုလြယ္ကူတဲ့ အသားရို႕စ္ခ်က္နည္းေလးကို ခ်က္ၾကပါစို႔ေနာ္။ ႏွစ္သက္ရာ အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ အလုပ္သြား ေက်ာင္းသြားေနရတဲ့သူေတြ အျပင္ တစ္ခ်ိဳ႕က တစ္ေန႔လံုးအလုပ္လုပ္ၿပီး ညပိုင္းမွာေက်ာင္ေျပးတက္ရတဲ့ သူမ်ားအေနနဲ႔ အသားမ်ားကို အားရက္ေတြမွာ တစ္ပတ္စာ ဝယ္ထားၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းၿပီးထားၾကပါတယ္။




အဲဒီအသားတံုးကို အတံုးလိုက္ အိုးထဲမွာထည့္ၿပီး ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆီတို႔နဲ႔ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။ အဲ့ဒီလိုျပဳတ္ထားစဥ္ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အျပားဝိုင္းမ်ားလွီးထားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကို အနည္းငယ္ထုထားပါ။ ခဲေနေသာ အသားတံုး ေရခမ္းၿပီးေမႊးလာေသာအခါ အတြင္းသားအနည္းငယ္ နူးညံ့ေစရန္အတြက္ ေရထပ္မံထည့္ၿပီး ႏွစ္ႀကိမ္ခန္႔ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။ ဆီမ်ားထြက္လာၿပီး အေရာင္လွလာပါ မည္။ အသားတံုးကို အိုးထဲမွခ်ၿပီး အသားျပားမ်ားအျဖစ္ လွီးပါ။ ၿပီးလွ်င္အိုးထဲျပန္ထည့္ၿပီးလွ်င္ အဆင္သင့္ လုပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔အား အိုးထဲသို႔ ေရာထည့္ကာ ေမႊၿပီး၊ေရ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရခန္းခ်က္ျခင္းျဖင့္ ျမန္ဆန္လြယ္ကူအသားရို႕စ္ကို စားသံုးရန္အဆင္သင့္ရပါၿပီ။ အသားရို႕စ္ကို ႏွစ္ရက္ခန္႔ခြဲၿပီး စားလိုပါက ေရခဲေသတၱာတြင္ ခြဲသိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။




ဘိုစားပဲသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ထုထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကို ဆႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ ဆီေမႊးေအာင္သတ္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရေဆးထားေသာ ဘိုစားပဲသီးအား ထည့္ၿပီး ဆား အသားမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေၾကာ္ျခင္းျဖင့္ စားသံုးရန္အတြက္ ပဲသီးေၾကာ္အဆင္သင့္ ရပါၿပီ။ ဟင္းႏွစ္မ်ိဳးစလံုး အခ်ိဳခ်ည္းျဖစ္ေနပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ႏွင့္ တို႔စရာတို႔ ခ်က္ျပဳတ္ တြဲဖက္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကိုေတာ့ အရင္ပို႔္စ္မွာတင္ျပထားပါတယ္)


                            တို႔စရာအျဖစ္ ဒညင္းဝက္ကို မီးနည္းနည္းေလးနဲ႔ေၾကာ္ပါတယ္



                                         စားသံုးရန္အတြက္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ


ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္


Print this post

Comments

mstint said...

အစ္မညီမေလးကေတာ့ လာစားသြားၿပီ း))
ဗိုက္ဆာေနတဲ့သူက ဟင္းပြဲျပရတာ အားနာလိုက္တာေနာ္။

myathein said...

ဒညင္းသီးေက်ာ္ကအရသာအရွိဆံုးပါ။ my favourite!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...