Loading...
Gadget by w2pro

ငွက္ေပ်ာေပါင္းခ်ိဳစိမ့္ေမႊး


မေန႔ မနက္ပိုင္းကအိမ္ကဘုရားစင္မွာဘုရားပြဲ၊ ပန္း၊ သစ္သီးကပ္ဖို႔ရာအတြက္ လွည္းတန္းေစ်းကို ေရာက္ခဲ့ ပါတယ္။ သစ္သီးတန္းမွာရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးအမွည့္ေလးေတြ ေတြ႔ေတာ့ က်မရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ မန္ေနဂ်ာ တစ္ေယာက္ ေျပာခဲ့တာကိုသတိရမိတယ္။ မန္ေနဂ်ာမေလးက ‘အန္တီေရအဆင္ေျပတဲ့အခါ ငွက္ေပ်ာ ေပါင္းေလး အရင္ကလိုေပါင္းေကြ်းပါအံုးေနာ္’ တဲ့။ ယခင္က်မကုမၸဏီမွာအလုပ္လုပ္စဥ္ ကာလတုန္းက က်မရဲ႕ ရံုးဝန္ထမ္းအဖြဲ႔ကိုရံဖန္ရံခါ မုန္႔တစ္မ်ိဳးမဟုတ္ တစ္မ်ိဳးလုပ္ေကြ်းေလ့ရွိပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာေပါင္းလုပ္နည္းေလးကေတာ့ လုပ္ရတဲ့အဆင့္လည္းနည္းၿပီးအေတာ္ေလးလြယ္ကူတာေၾကာင့္ မုန္႔ လုပ္စားရမွာပ်င္းတဲ့ သူမ်ားအတြက္လည္း ပ်င္းပ်င္းနဲ႔ပဲ လုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္ း) ဒီတစ္ခါ ငွက္ေပ်ာေပါင္းကို မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးလံုလံုေလာက္ေလာက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ဖို႔ရာ အမ်ားႀကီး လုပ္ေပးခဲ့တယ္ေနာ္ း) အရင္ တစ္ေခါက္ ဆႏြင္းမကင္း လုပ္တုန္းက မဝဘူးဆိုလို႔ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ အဝသာသံုးေဆာင္သြားၾကေနာ္ း))




ပါဝင္အသံုးျပဳရမည့္ ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့-
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ၊ ကင္ပြန္းရြက္၊ အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔၊ သၾကား၊ ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔စိမ္း (ခုႏွစ္မ်ိဳးအသံုးျပဳပါတယ္)


ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြကို ပံုပါအတိုင္း အညွာပါ ပါေအာင္ဒါးနဲ႔လွီးၿပီးေခြ်ပါတယ္။ ေရႏွင့္သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ပန္းကန္ ျပားတစ္ခ်ပ္တြင္ထည့္ထားပါတယ္။



ဒန္အိုးတစ္လံုးရဲ႕ အေျခမွာကင္ပြန္းရြက္မ်ားကို ခင္းလိုက္ကာအေပၚတြင္ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ၿပီးသြားကတဖန္ အေပၚမွ ကင္ပြန္းရြက္ျဖင့္ ျပန္အုပ္ပါတယ္။ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ျပဳတ္ လိုက္ပါတယ္။ အခ်ိန္ကိုတစ္နာရီေလာက္ ၾကာၾကာျပဳတ္ပါတယ္။ (ကင္ပြန္းရြက္ အၾကမ္းကိုအသံုးျပဳက ပိုေကာင္းပါတယ္။ ကင္ပြန္းရြက္ရဲ႕ အာနိသင္ကငွက္ေပ်ာသီးအေရာင္ကိုလွပေစၿပီး ငွက္ေပ်ာသီးထဲမွာရွိတဲ့ အဖန္ဓာတ္ကိုလည္းထုတ္ေပးတာမို႔ အရသာပိုေကာင္းမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိန္ၾကာၾကာျပဳတ္ျခင္းေၾကာင့္ ႏူးအိတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးကိုရမွာျဖစ္ပါတယ္)


ငွက္ေပ်ာအခြံေလးေတြ အလိုလိုကြဲအက္သြားတဲ့အခါ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကိုဆယ္ယူၿပီး အခြံခြာကာ ပန္းကန္ တစ္ခ်ပ္တြင္ထည့္ထားပါ။



ဒန္အိုးကို ေရေဆး ျပန္သန္႔ၿပီးပါက အခြံႏႊင္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကိုအိုးထဲထည့္ပါတယ္။ ထိုအိုးထဲသို႔ အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔၊ သၾကား၊ ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔စိမ္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ အခ်ိန္ၾကာၾကာေလးပြက္ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။



အနံ႔ေလးေမႊးၿပီး ႏူးအိခ်ိဳစိမ့္ေသာ အရသာေကာင္း ငွက္ေပ်ာေပါင္းရပါၿပီကြယ္။ မေန႔ ေန႔လည္က အသံုးျပဳ သြားတဲ့ ငွက္ေပ်ာေပါင္းရဲ႕ အသံုးႏႈုန္းေလးေတြေရးေပးလိုက္မယ္ လိုအပ္သလို လိုတိုး ပိုေလ်ာ့ လုပ္စားၾကည့္ ၾကေနာ္။

ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး ၅ ဖီး
ကင္းပြန္းရြက္ အစီးႀကီးတစ္စီး
အုန္းႏို႔ ဗူးတစ္ဝက္
ႏြားႏို႔ တစ္ပုလင္း
သၾကား ၂၀ က်ပ္သား (အခ်ိဳႏွစ္သက္သူမ်ားပိုထည့္သံုးပါ)
ႏို႔ဆီတစ္ဝက္
ႏို႔စိမ္းတစ္ဝက္ (အဆိမ့္ႏွစ္သက္သူမ်ားပိုထည့္သံုးပါ)

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Print this post

Comments

ahphyulay said...

အင္း...
လွ်ာရည္ က်,တယ္မမေရ..၊
လွ်ာရည္က်တယ္ဗ်။

ေမသိမ့္သိမ့္ ေက်ာ္ said...

စားသာစားဖူးတာ မလုပ္တတ္ဘူး။ ခုမွလုပ္နည္းသိတယ္။ ေက်းဇူးပါ အန္တီေရ။


ခင္တဲ့

KMC@ခ်င္းေလး said...

အေပၚကသူေတြေျပာသြားသလိုပါပဲအန္တီေရ..ကင္ပြန္းရြက္အစီးလိုက္ပံုကို ငွက္ေပ်ာ္သီးဗန္းႏွစ္ဗန္းေအာက္မွာပံုနဲ႔တင္ထားေတာ့ဒီအရြက္ေတြကဘာလို႔ (ကင္ပြန္းရြက္မွန္းပင္မသိပါ.)ဒီေနရာမွာေရာက္ေနတာလည္း?အန္တီပဲမွားျပီး uploadလုပ္မိတာေနမွာဆိုျပီးေျဖေတြးရင္းဆက္ဖတ္လိုက္ေတာ့မွမွားေနတာ ကအန္တီမဟုတ္ပဲက်ေနာ္ျဖစ္ေနတာသိရေတာ့တယ္..အဟီး..ရွက္ရွက္ဗ်ာ။ တဝၾကီးစားသြားပါတယ္ဗ်ာ...တကူးတကဖိတ္ေကၽြးတာေက်းဇူးတင္ပါေၾကာင္း..။

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

ဟင့္ ...စားခ်င္တယ္ အန္တီတင့္ေရ...
မစားရတာ ေတာ္ၾကာေပါ့...

အဂၤါဟူး said...

တစ္ရက္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..အခုေတာ့ သြားရည္ က် သြားပါသည္။

သက္ေဝ said...

ငွက္ေပ်ာေပါင္း လာစားသြားတယ္ အန္တီတင့္... း)))

Mon Petit Avatar said...

I love this dessert, probably more than anything. Thank you Aunty Tint for sharing!

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

တကယ္စားခ်င္လာၿပီ အန္တီတင့္ေရ...
ဟင့္.. ရွလြတ္...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...